0031 168 48 25 43 info@dofonatuurproducten.nl

Propolis Super

Bent U verkouden, heeft u keelontsteking, griep, of een andere infectie of wellicht een verminderde weerstand? Gebruik dan een natuurlijke stof dat al duizenden jaren door de honingbij gebruikt wordt om infecties te bestrijden, n.l. Propolis. Propolis kunt U beschouwen als een natuurlijk, plantaardig antibioticum met als voordelen: niet schadelijk, veroorzaakt geen gewenning en tast de darmflora niet aan.

Lees verder:

WAAR KOMT PROPOLIS VANDAAN?

Honingbijen leven dicht opeen, een bijenvolk kan wel 40.000 tot 50.000 bijen bevatten. Het is een wonder, dat bijen immuun blijken te zijn voor infecties. Als wij mensen zo dicht opeengepakt zouden leven als bijen dat doen, zouden wij elkaar zeer snel aansteken met onze bacillen. Bijen blijken hiervan geen hinder te ondervinden. Hoe komt dit?
Wel. Bijen ontdekten dat het sap van bepaalde bladknoppen van bomen stoffen bevatte, die in staat waren schadelijke micro-organismen te doden. Bijen gingen dit sap verzamelen, voegden er wat nectar aan toe en brachten de harsachtige stof in de korf aan op vitale plaatsen.
Propolis, zo noemde imkers deze stof, blijkt in staat te zijn schadelijke micro-organismen die het bijenvolk belagen te doden en de bijen te beschermen tegen deze ongewenste medebewoners.
Bijen zijn zelfs zo slim, dat zij de ingang van de korf bestrijken met deze stof Propolis. Als bijen van buiten aan komen vliegen, vegen zij letterlijk hun pootjes over de Propolis, waardoor schadelijke micro-organismen worden gedood, en zo gaan de bijen steriel de korf binnen.
Door deze maatregel weren bijen de infecties uit de korf. Sommige geleerden die hier onderzoek naar hebben verricht gaan zelfs zo ver, dat zij beweren dat bijen door gebruik te maken van Propolis hun korf sterieler houden dat het inwendige van een operatiekamer van een modern ziekenhuis.

HOE WERKT PROPOLIS

De werking van Propolis op infecties werkt zowel autonoom als via stimulering van het afweersysteem.

Autonoom via vernietiging van schadelijke bacterieën zoals Staphylococcen, Streptococcen, Salmonella en zelfs de Tuberbacil.
Propolis heeft echter als bijzondere eigenschap dat het de darmflora niet vernietigd, wat gewone antibiotica wel doen. Ook worden de bacillen bij gebruik van Propolis niet resistent, alweer een voordeel van Propolis op de gewone antibiotica.

In de handen van een ervaren natuurarts wordt Propolis een machtig wapen bij een veelheid van gemene infecties of aandoeningen. Oorinfecties, infecties van urinewegen, infecties van het spijsverteringskanaal, abcessen, acné, blaasontsteking, voorhoofdsholte ontsteking, brandwonden, eczeem, gordelroos,a llemaal zaken die uitstekend met Propolis behandeld kunnen worden.

WAT IS DE SAMENSTELLING VAN PROPOLIS

Propolis bevat ong. 55% harsen, 30% was, 10% vluchtige oliën, aminozuren, spoorelementen en vitaminen.

Echter de belangrijkste stoffen in propolis zijn de flavanoiden. Zij zorgen voor de anti-bacteriële werking. Het flavanoide gehalte van propolis is bijv. 500 x zo groot als in een sinaasappel.

WAAROM ZIJN DE FLAVANOIDEN IN PROPOLIS ZO BELANGRIJK

De werking van flavanoiden als geneeskrachtige stof is inmiddels door de medische wetenschap erkend. Reeds 41 indicaties zijn bekend waardoor de flavanoiden kunnen worden gebruikt. (stimulering van bloedsomloop, urine afdrijving, stimulering van de galproduktie, positieve beïnvloeding endocriene klieren, antibacteriële werking, enz)

Mensen en dieren produceren geen flavanoiden, en zijn derhalve afhankelijk van voedsel waarin zich deze stoffen bevinden. Echter, de dagelijkse opname van flavanoiden is zo gering, dat een hoge potentie nodig is om effecten te sorteren. Een van deze stoffen met een zeer hoog flavanoiden gehalte is PROPOLIS.

Dr. Shanbhu Varma, directeur van de faculteit van het oogonderzoek aan de Universiteit van Maryland, zegt dat het aantal vormen van ooglens-troebeling (cataract) wordt veroorzaakt door Superoxide en Propolis in staat is deze aandoening te genezen.

WELKE DOSERING IS GESCHIKT

DIEREN
1x per week 5 druppels op 0,5 ltr. water

KINDEREN
Dagelijks 5 druppels welke men kan mengen met water of andere vloeistoffen of op een suikerklontje; naspoelen met water

VOLWASSENEN
Dagelijk 15 druppels welke men kan mengen met water of andere vloeistoffen of op een suikerklontje; naspoelen met water

 

SCHIMMELINFECTIES GENEZEN MET PROPOLIS

Propolis blijkt een zeer goed middel om schimmels te vernietigen. Door het toegenomen “pil” gebruik bij vrouwen schijnt de candida schimmel goed te gedijen zowel in- als uitwendig. Propolis kan middels het gebruik van tabletten, dan wel uitwendige vormen een goed hulp zijn bij de genezing hiervan.
Uit onderzoek van Melzner (1977) en Cismarik (1976) ia gebleken dat Propolis werkzaam is tegen een veelheid van bij mensen voorkomende schimmels. Schimmels die behandeld kunnen worden met Propolis zijn o.a. Candida Albicans en Dermatofyten. (trychofyten en epidermofyten)

PIJNBESTRIJDING BIJ REUMA, ARTHRITUS EN JICHT

Propolis heeft niet alleen effect bij bacteriële infecties of ontstekingen maar ook bij steriele ontstekingen. Dit is vooral belangrijk bij ontstekingen in gewrichten en spieren juist zoals zij voorkomen bij reuma, jicht, etc.

PROPOLIS BIJ KEEL EN MOND ONTSTEKINGEN

Dr. Maximilian Kern van de kliniek in Lubljana in Joegoslavië heeft veel ervaring opgedaan met de behandeling van slijmvliesontsteking aan keel en mond en daarbij goede resultaten geboekt. Bij acute gevallen gaf hij Propolis en reeds na 6 – 10 uur waren alle patiënten vrij van koorts en pijn. Zelfs chronische patiënten met maandenlange klachten reageerden buitengewoon snel op een behandeling met Propolis.

PROPOLIS EN MAAGZWEREN

Enige tijd geleden werd in de media gewag gemaakt van het feit dat maagzweren werden veroorzaakt door bacteriën. Wellicht is het daarom dat Propolis al zo lang en goed werkt tegen maagzweren. De oude natuurvolken hebben proef-ondervindelijk bemerkt, dat Propolis goed helpt bij maagzweren of irritaties aan het maagslijmvlies.
Dr. Feiks uit Oostenrijk heeft eens een groep patiënten (108 totaal) behandeld met Propolis ten behoeve van de genezing van maagzweren. Na 2 weken was 90% vrij van de sysmptonen.

PROPOLIS EN HUIDZIEKTEN

Eczeem is een van de aandoeningen die in sommige gevallen buitengewoon goed reageert op Propolis. In de vorm van tinctuur kan er vaak bijzonder goede resultaten van worden verwacht.
In het begin van de behandeling verergeren soms de klachten. Het is dan moeilijk om door te gaan. Doet men dit wel dan zijn de resultaten soms verbluffend.
Behalve dit heeft Propolis geen schadelijke bijwerkingen en wordt het over het algemeen goed verdragen. Een van de eerste verbeteringen betreft vaak de gekmakende jeuk, die snel verdwijnt.

Een kleine categorie mensen allergisch voor Propolis. Om dit uit te vinden kunt u voor gebruik wat Propolis achter het oor smeren. Heeft u de volgende dag geen last van kleine pukkeltjes c.q. jeuk, dan kunt u Propolis veilig gebruiken.

OORINFECTIES MET PROPOLIS

Vooral kleine kinderen hebben nogal eens last van oorinfecties.
Zomers na het zwemmen treden vaak al na enige uren de klachten op.
Verbetering van de weerstand d.m.v. Propolis en het druppelen van de oren met Propolistinctuur op waterbasis geven vaak al snel verlichting.

PROPOLIS EN BRANDWONDEN

Demecky in de Sovjet-Unie schreef in 1958 Propolis voor bij brandwonden.
In geval van brandwonden bleek de ontsmettende werking van Propolis waardevol, als ook het feit dat na een behandeling met Propolis de lidtekens niet zo nadrukkelijk aanwezig waren.

VERZORGING VAN MOND EN KEEL MET PROPOLIS

Propolis Super heeft een goed effect bij mensen die tobben met ontstoken tandvlees en tandplak. De bacterievernietigende werking van Propolis (uitgezonderd de bacteriën van de slijmvliezen die er horen), zorgen ervoor dat tandplak bacteriën geen kans krijgen en dat tandvleesontstekingen spontaan verdwijnen. (ook kiespijn…) Bovendien heeft Propolis een gunstig effect op de slijmvliezen.

PROPOLIS ALS MIDDEL TEGEN VIRUSSEN

König (1985) heeft tijdens onderzoek ontdekt dat bepaalde Propolis bestanddelen een antivirale werking hebben. Ook zijn er onderzoeken gedaan met het tabaksmozaïek virus en daarblij bleek dat een oplossing waarin Propolis verwerkt was een virusremmende werking had. Propolis werkt ook anti-virus door stimulering van het eigen immuun-systeem en de extra aanmaak van Interferon. Virus infecties zoals Gordelroos en diverse herpessoorten zijn goed te behandelen met Propolis.